5 brancher du kan arbejde i som grafiker

5 brancher du kan arbejde i som grafiker

5 brancher du kan arbejde i som grafiker

At arbejde som grafiker betyder ikke, at du er låst fast til kun at kunne arbejde i en enkelt branche.

Selvfølgelig er du uddannet som grafiker, men som grafiker kan du komme til at arbejde på rigtig mange forskellige projekter for lige så mange forskellige firmaer.

Det giver dig et hav af muligheder for at finde spændende jobs og opgaver, når du først skal i gang med at finde en stilling som grafiker eller starter ud som freelancer.

Her kommer vi ind på et par brancher, du kan finde arbejde i som grafiker.

Indholdsfortegnelse

TV- og mediebranchen

En af de brancher, du blandt andet kan komme til at arbejde i, er TV- og mediebranchen. Her er der eksempelvis mange produktionsselskaber, der har grafikere ansat til at lave grafik til deres produktioner.

Du kan eksempelvis også komme til at arbejde for store mediehuse som eksempelvis DR eller TV2, som også selv producerer en lang række grafiske materialer selv.  Det kan også være, du er heldig at kunne finde en plads hos en af de mange tv-streamingtjenester.

Det kan dog godt være svært at finde et arbejde disse steder, da der er rift om pladserne. Men det kan lade sig gøre, og de skal jo have nogen ansat på disse poster.

Reklamebranchen

Du kan også vælge at gå ind i reklamebranchen som grafiker. Her er der måske større chancer for at finde et job, end hvis du vælger at gå ind i TV- og mediebranchen.

I reklamebranchen er der et hav af firmaer, der producerer både billed- og videoreklamer hver eneste dag, så du kan komme til at arbejde med et bredt udvalg af opgaver, når du først bevæger dig ind i reklamebranchen.

Du kan både vælge at arbejde for små og store firmaer, hvor der kan være alt fra få til hundrede ansatte eller derover.

Webshop

Der er også mange webbutikker, der har deres egne grafikere ansat til at lave billed- og marketingsmateriale. Det kan nemlig være billigere for dem at have deres egne grafikere ansat end at skulle hyre andre udefra til at udføre opgaverne.

Det burde især være muligt for dig som dygtig grafiker at finde en plads hos en af de store webshops, da de tit har et helt hold af grafikere til at udføre deres kreative opgaver. De har ikke kun en enkelt plads allokeret til en enkelt grafiker.

B2B

B2B er et bredt segment, men der er også gode muligheder for at finde grafiker jobs inden for denne branche. Der er nemlig mange firmaer, der kun sælger b2b, som også har brug for at få produceret grafisk materiale.

Det kan eksempelvis være produktkataloger, der bliver sendt ud til virksomhedens eksiterende og potentielle kunder. De skal sættes op korrekt, og det er ofte større opgaver med mange tusinde varenumre.

Så hvis du godt kan lide at arbejde med den samme produktgruppe og have store opgaver at kunne kaste dig over, er det måske det rette valg for dig.

Freelancer

Sidst men ikke minst kan du vælge at gå freelance vejen, hvor du selv bestemmer dine kunder og dine arbejdstider.

Her er det kun dig selv og dine evner som sælger, der begrænser dig i, hvad du kan komme til at arbejde med.

Der er rigtig mange firmaer, der bruger freelancere, når de skal have udført grafisk arbejde, så der burde være rig mulighed for at finde opgaver, når du først kaster dig ud i at være freelance grafiker.

5 brancher du kan arbejde i som grafiker

5 brancher du kan arbejde i som grafiker

nicsim

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.