Det kan være svært at finde hoved og hale i markedet og alle dine valgmuligheder, når du står over for at skulle vælge et nyt webhotel. Der er rigtig mange webhosting firmaer derude, og de vil alle sammen gerne have fingrene i dig.

Så derfor klæder vi dig her på, så du ved, hvad du skal kigge efter, og ikke mindst hvad du skal være særlig opmærksom på, når du skal tegne et nyt abonnement hos et af de mange firmaer.

 

Indholdsfortegnelse

Hvor meget plads har du brug for?

Til at starte med kan du tænke lidt over, hvor meget plads du skal bruge til din hjemmeside. Hvor tung en side er det, du skal hoste?

Er det eksempelvis en side med en masse videoer, skal der være rigtig meget plads på serveren, før den kører nogenlunde rundt.

Men skal du bare have en lille hjemmeside kørende, behøver du ikke at betale for et webhotel med uendeligt meget plads.

Hvor mange domæner skal du have?

Dernæst skal du vide, hvor mange domæner du har brug for at hoste. Hvis du bare skal have en hjemmeside online med et enkelt domæne til, kan det lade sig gøre på alle webhoteller.

Men skal du eksempelvis lave 20 forskellige hjemmesider med hver sit domæne, skal du være opmærksom på, at du skal vælge et webhotel med mulighed for at hoste så mange domæner.

Mange webhoteller har en begrænsning på antallet af domæner, du kan have tilknyttet, så det er vigtigt at være opmærksom på dette punkt, hvis du skal drive mange hjemmesider på dit webhotel.

Skal du kunne have din egen e-mail?

Er det vigtigt for dig at få din egen e-mail, og i så fald – hvor mange e-mails har du så brug for at kunne oprette?

De fleste webhoteller givet dig muligheden for at oprette en e-mail med dit eget domænenavn, så din mail kommer til at hedde eksempelvis mail@ditdomæne.dk.

Men der er også mange webhoteller, der har en begrænsning på antallet e-mails, som du kan oprette.

Så har du eksempelvis en masse ansatte, som hver skal bruge egen e-mail adresse, er det vigtigt, at du finder en løsning, hvor der ikke er begrænsninger, eller i det mindste er plads til at oprette alle de nødvendige e-mails.

Hvad må det koste?

Prisen er også afgørende for mange. Hvis du ikke har erfaring med at shoppe webhoteller, er der en stor risiko for, at du ender med at betale for et dyrt webhotel, fordi det er det første og bedste, du falder over.

Uden erfaring ved du jo ikke, om 200 kroner om måneden for et lille webhotel er meget eller lidt at skulle betale.

Du kan få webhoteller fra 10-20 kroner om måneden til flere tusinde kroner om måneden. Så afgør med dig selv, hvad du først og fremmest har brug for, og dernæst hvor meget det må koste dig. Så kan du hurtigt sortere webhoteller fra, hvis prisen bliver for høj. Tænk samtidigt på hvor meget du har råd til at give for webhotellet. De billigste webhoteller kan stort set alle have råd til uden at skulle låne penge til det.

Hvilke tekniske krav har du?

Det er også godt at vide, hvad du rent teknisk har brug for, at dit webhotel inkluderer. Skal der være PHP på serveren? Har du brug for SSL? Skal der være en FTP adgang?

Hvis du ikke selv er på hjemmebane her, kan det være et godt valg at snakke med en, der har lidt mere viden inden for teknik, end du selv har. På den måde er du mere sikker på at kunne vælge et webhotel, der opfylder dine tekniske krav.

Hvor god er sikkerheden?

En meget vigtig faktor på et webhotel er uden tvivl sikkerheden. Især hvis du skal drive en professionel hjemmeside. Så dur det bare ikke, hvis der er huller i sikkerheden, eller hvis udbyderen ikke har styr på noget.

Så det er meget vigtigt, at du går efter at vælge et webhotel, hvor sikkerheden er i orden, hvis du gerne vil minimere risikoen for at få ubudne gæster ind i maskinrummet.

Der er mange ejere, der har prøvet at miste rub og stub, fordi deres hjemmeside er blevet hacket eller saboteret af uvedkommende med onde hensigter. Det skulle helst ikke ske for dig. Derfor – hav fokus på sikkerheden.

Hvor meget hjælp har du brug for?

En af de store udgiftsposter for et webhosting firma er lønninger til supportmedarbejdere. Derfor vil du også tit opleve, at de billigere webhoteller ikke har lige så nem adgang til support, som et dyrere webhotel typisk vil have.

Så hvis du allerede nu ved, at du kommer til at skulle bruge meget hjælp fra den tekniske afdeling hos din udbyder, er det en rigtig god idé at vælge en webhost, hvor der både er mulighed for at skrive og ringe stort set hele døgnet rundt, hvis du har brug for det.

Hvor tit vil du betale?

Hvis du ikke har det store budget at gøre godt med, kan det også spille en afgørende rolle for din økonomi, hvor tit du skal betale for dit kommende webhotel.

Nogle webhoteller kræver, at du betaler for et år ad gangen, mens andre sagtens kan nøjes med en månedlig betaling. Har du ikke råd til at betale for et helt år up front, skal du vælg et af de firmaer, der lader dig betale en gang om måneden i stedet.

Det er ikke alle, der har råd til at betale for 12 måneders webhotel på en gang. Heldigvis er der en del, der er flinke og vil lade dig betale i mindre bidder.

Det skal du være opmærksom på når du vælger nyt webhotel

Det skal du være opmærksom på når du vælger nyt webhotel