Hvis du aldrig har købt et webhotel før, og du aldrig har prøvet at sætte din egen hjemmeside op før, får du her en hurtig guide til, hvordan du bærer dig ad.

Vi har også samlet en række svar på nogle af de mest udbredt spørgsmål, der kunne være i forbindelse med at købe og anvende sit første webhotel.

Indholdsfortegnelse

Hvilket webhotel skal jeg vælge?

Først og fremmest kan det være, du er i tvivl om, hvilket webhotel du overhovedet skal vælge. Herunder er der et par punkter, vi mener er vigtige for dig at kigge nærmere på, inden du vælger dit webhotel.

Du bør blandt andet kigge på:

  • Prisen
  • Mængde af plads på serveren
  • Tekniske specifikationer (PHP, SSL, FTP, SQL osv.)
  • Månedlige eller årlig betaling
  • Mængde af antal domæner
  • Mængde af e-mails til rådighed
  • 1-klik installation i kontrolpanelet
  • Placering af serveren

Det er nogle af de mest væsentlige punkter at holde øje med, når du skal vælge den rette løsning til dit projekt.

Skal jeg vælg et dansk webhotel, når jeg driver en dansk side?

Nej, du skal ikke vælge et dansk webhotel, bare fordi din side er på dansk. Du kan selvfølgelig godt gøre det, men der er ingen problemer i at lægge din side på en udenlandsk server i stedet for, selvom dit domæne er fra Danmark, og din side er på dansk.

Selvfølgelig er det oplagt at vælge et dansk webhotel, så det måske også er nemmere at få support osv., men det er ikke et krav, at en dansk hjemmeside skal ligge på en dansk server.

Kan jeg hoste flere hjemmesider på samme webhotel?

Det kommer an på, hvor mange domæner du har mulighed for at tilknytte til dit webhotel. Hos nogle udbydere er der en begrænsning på eksempelvis 1, 3 eller 5 domæner, mens andre slet ikke har begrænsninger.

Har du derfor brug for muligheden for at kunne sætte flere hjemmeside op på det samme webhotel, skal du være opmærksom på dette, inden du tegner et abonnement hso en udbyder.

Antallet af tilknyttede domæner er et af de væsentligste punkter, når du skal vælge et webhotel. Skal du bare sætte en enkelt hjemmeside op, og ved du med sikkerhed, at du ikke kommer til at få brug for flere tilknyttede domæner, skal du ikke bruge mere tid på dette.

Nu har jeg købt mit webhotel – hvad nu?

Okay, nu hvor du har svinget kreditkortet og købt dit første webhotel, kan det være, at du er i tvivl om, hvad næste skridt er.

Herfra kan du altså begynde at lægge din hjemmeside online. Sørg for dit domæne er knyttet til dit webhotel, så når folk besøger ditdomæne.dk, kommer de ind på det indhold, der ligger på din server. Det burde der være styr på, hvis du har købt domæne og webhotel i samme omgang.

Har du lavet din hjemmeside selv, kan du uploade den til serveren via kontrolpanelet eller FTP adgang.

Har dit webhotel 1-klik installation af applikationer, kan du også anvende den funktion til eksempelvis at oprette din nye hjemmeside i bl.a. WordPress.

Jeg vil gerne flytte min hjemmeside – hvad gør jeg?

Hvis du er blevet træt af dine nuværende udbyder, eller du måske bare har fundet et billigere og bedre alternativ, og vil du gerne have din hjemmeside med dig, skal du have flyttet indholdet.

Vær opmærksom på at rykke alle filer korrekt, da din hjemmeside hurtigt vil vise fejl, hvis der er gået noget galt under flytningen. Kan du ikke selv finde du af dette, er det en god idé at hyre en tekniker til at hjælpe dig med at flytte siden korrekt.

Kan jeg bare opsige mit webhotel igen?

Ja, du kan godt opsige dit webhotel igen, hvis du ikke har behov for at holde din hjemmeside online mere.

Vær dog opmærksom på, at der kan være en bindingsperiode på dit abonnement, som gør at du har X antal måneders opsigelse, før du kan stoppe med at betale for dit webhotel.

Husk altid at være 100% sikker på, at det er det rigtige at gøre, så du ikke kommer til at fortryde, at du tager din hjemmeside ned igen.

Hvordan finder jeg det billigste webhotel?

Hvis du gerne vil have det billigste webhotel på markedet, kan det være en god idé at bruge en af de mange sammenligningshjemmesider, der sammenligner priser på bl.a. webhoteller.

På den måde slipper du for at skulle sidde og indhente alle priserne på webhotellerne manuelt. Der findes også hundredvis af webhosting firmaer, som gør det meget tidskrævende at skulle indhente alle priserne selv. Lån penge hos Lånekassen, hvis du ikke har pengene til webhotellet nu. Men ofte er webhoteller ret billige, så ved at spare op i bare en måned eller 2, så kan du sandsynligvis spare lånet.

Det kan være en god idé at tjekke op på priserne en gang eller to om året, så du hele tiden er sikker på, at du har et webhotel til en god pris sammenlignet med, hvad du kan få andre steder.

Hurtig guide til webhosting

Hurtig guide til webhosting