Der er mange rigtig mange faktorer, der kan spille ind, når du skal vælge et nyt webhotel til at hoste dine hjemmesider. Men det du bør have mest fokus på, når du skal vælge, hvor du skal lægge dine penge næste gang, er uden tvivl sikkerheden.

Hver eneste dag bliver der hacket hundredvis hvis ikke tusinder af hjemmesider, og rigtig mange af dem ender ikke med at blive repareret eller tilbageerobret igen. De bliver tabt for altid, og det er en skam, da det kunne være undgået, hvis sikkerheden på hjemmesiden og ikke mindst webhotellet havde været bedre.

Har du allerede et eller flere webhoteller, kan det være en rigtig god idé at tjekke op på, hvordan sikkerheden er på dem.

Er dine webhoteller delt ud over flere forskellige firmaer, kan det være en god idé at se, om et af dem skulle være mere sikkert end de øvrige. I så fald kan det være en god idé at rykke alt din aktivitet over på det sikre webhotel, hvis det er en mulighed.

På den måde gør du dine sidder så sikre, som muligt lige nu, uden at du skal ud og undersøge eller betale for nye webhoteller.

Indholdsfortegnelse

Selv store hjemmesider halter på sikkerheden

Det er ikke kun de helt små hjemmesider, der er udsat for angreb, eller som kan risikere at blive lagt ned eller sågar fjernet af ubudne gæster. Store hjemmesder og virksomheder oplever også at være udsat for hackerangreb, og det kan engang imellem sætte deres forretning helt ud af spillet i længere perioder.

Det seneste eksempel er Bahne, som har problemer med sikkerheden på deres webshop. Den har været angrebet flere gange, og derfor har hjemmesiden været under sikkerhedsmæssig ombygning i stort set hele januar måned 2019.

Det kan være en af konsekvenserne, hvis du ikke tager dine forholdsregler og sørger for at sikre din hjemmeside og selve maskinrummet fra top til tå.

Selvom du ikke kan holde de dygtigste hackere ude, da de nok kan finde vej ind alle steder uanset sikkerhedsniveauet, vil du stadig undgå 99.9% af alle angreb ved at investere i en så god sikkerhedsløsning som muligt.

Når selv nationale og internationale virksomheder har problemer med ubudne gæster på deres servere og webhoteller, kan det være svært at se, hvad du som ejer af måske bare enkelt lille hjemmeside kan gøre. Men selvom risikoen stadig er der, kan du stadig mindske den markant ved at tage dine forholdsregler.

Vælg et webhotel med en stærk sikkerhed

Hvis du ikke har meget erfaring med at købe webhoteller, betyder det ikke, at du ikke stadig kan vælge et webhotel, der satser mere på sikkerhed end så mange andre.

Først og fremmest handler det bare om at undersøge dine muligheder samt at sammenligne, hvor meget de forskellige webhoteller, du har kig på, går op i din hjemmesides tryghed.

Hvis du gerne vil have en teknisk rådgivning, anbefaler vi, at du tager fat i en ven eller bekendt, der har mere teknisk snilde, end du måske selv har. Vedkommende har nok nemmere ved at guide dig på vej til en mere sikker løsning, hvis du føler dig på bar bund selv.

Har du ikke nogen i dit netværk, der kan guide dig, er der stadig en masse information på nettet, som du kan begynde at læse igennem, så du kan blive lidt klogere på, hvordan du vælger et sikkert webhotel, eller måske endda hvordan du gør dit nuværende webhotel endnu mere sikkert.

Sikkerhed koster penge

Hvis du gerne vil have et sikkert webhotel, hvor der er styr på tingene, og hvor det stort set er umuligt for udefrakommende at trænge ind ulovligt, skal du være forberedt på, at det formodentlig koster en del flere penge end så mange andre webhoteller på markedet.

Sikkerhed koster penge for webhosting firmaerne. Og de penge kommer kun et sted fra – nemlig fra deres kunder.

Men at kaste dine penge efter et webhotel med en høj sikkerhed er også penge, der er godt givet ud, da det kan ende med at koste dig langt flere penge på den lange bane, hvis du vælger et webhotel med en dårlig sikkerhed, og uheldet en dag er ude for dig.

Backup, backup, backup – husk det!

Som ejer af en hjemmeside, er det utrolig vigtigt, at du hele tiden sørger for at tage backup af alle filerne, der ligger på din server. Det kan stort set ikke gøres nok gange, og det må endda gerne ske på daglig basis, hvis du har en dynamisk hjemmeside, der hele tiden udvikler sig med nyt indhold, nye brugere osv.

Har du en statisk hjemmeside, hvor der ikke sker noget nyt, og der sjældent er nye opdateringer på, kan du godt nøjes med at tage backup en gang om ugen eller måske endda måneden. Men det er dog stadig utrolig vigtigt, at du husker at få taget backups.

Skulle du en dag blive hacket, og er der en, der har fjernet alt indholdet på din side, har du heldigvis det hele liggende og kan med stor sandsynlighed få det hele genskabt igen.

Mange webhoteller tager også backups automatisk. Det kan være en god idé at slå den funktion til, hvis det er mulig på dit webhotel, da du på den måde ikke selv skal gøre det manuelt hver dag eller hver uge.

Det skal du gøre hvis dit webhotel bliver hacket

Skulle der en dag komme ubudne gæster ind på dit webhotel, er det først og fremmest vigtigt hurtigt at tage fat i din udbyder, så du kan gøre dem opmærksomme på problemet.

Dernæst kan det være en god idé at skifte kodeord osv., på dine logins, så de ikke længere har adgang den vej ind.

Der kan være mange veje ind på dit webhotel, og derfor er det også vigtigt, at firmaet bag webhotellet bliver gjort opmærksomme på problemet, så de kan få lappe hullet og hjulpet dig med at reparere de eventuelle skader, der måtte være kommet på baggrund af angrebet på din hjemmeside.

Har dine webhoteller styr på sikkerheden?

Har dine webhoteller styr på sikkerheden?