5 tips til at tjene penge som grafiker

5 tips til at tjene penge som grafiker

5 tips til at tjene penge som grafiker

Hvis du gerne vil i gang med at tjene penge som ny grafiker, så du ikke er nødt til at gå ud og låne penge til de ting, du mangler i din forretning, er der her en håndfuld tips til dig, så du kan komme hurtigt i gang.

Der er mange måder at tjene penge på som grafiker, så det her er bare toppen af isbjerget. Så kan det jo altid være, at du selv opdager nogle andre genveje undervejs.

Indholdsfortegnelse

Opret dig på hjemmesider for freelancere

Til at starte med kan det være en god idé at oprette dig på hjemmesider for freelancere.

Der findes mange portaler, navnligt på engelsk, som du kan oprette dig på og søge efter opgaver for blandt andet designere og grafikere.

Når du har fundet en opgave, du er interesseret i, skal du blot lave en form for ansøgning, og så kan du være heldig, at udbyderen vælger dig til at klare opgaven for ham.

Netværk i dit lokalsamfund

Det kan også være rigtigt givende for din forretning at være synlig i dit lokale erhvervsmiljø. Der er rigtig mange beslutningstagere i små og mellemstore virksomheder lige rundt omkring dig, hvis du tør kigge efter dem.

Begynd at tage med til de mange erhvervsarrangementer, der formodentlig er i og omkring din by, og begynd så at netværke med de mange mennesker, du møder.

Det kan være en god genvej til nogle langvarige kunderelationer.

Sælg dine timer på abonnementer

Du kan også overveje at sælge dine timer på abonnement til kunder. Sælg dem klippekort, som de kan komme og bruge hos dig, når de lige skal have lavet nogle mindre grafiske opgaver.

På den måde sælger du måske 10 eller 20 timer på en gang, hvilket giver en god mængde likviditet i din forretning, og så skal du blot stå til rådighed for dine kunder, når de skriver til dig.

Så slippe du også for at skulle meget tid på at bogføre og sende otte forskellige fakturaer til en og samme kunde.

Hyr andre grafikere og lav salgsarbejdet

Hvis du gerne vil vækste din virksomhed hurtigt, skal du ikke binde din egen tid op på at producere grafik eller at designe.

Derimod skal du få andre til at klare det manuelle arbejde og selv stå for at skaffe nye kunder. Eller måske endda at hyre sælgere til at skaffe nye kunder, så du kun står for ledelsen.

Det er en lidt større opgave, men det kan være den vej, der ender med at give dig en rigtig stor økonomisk belønning på den lange bane.

Sælg grafikpakker

Sidst, men ikke mindst, kan du også vælge at sælge grafikpakker. Det kan eksempelvis være ikoner eller figurer, som du selv producerer og designer og sælger videre til andre grafikere.

Der er rigtig mange grafikere, der går ud og køber færdiglavede figurer eller ikoner, når de skal designe noget. Og disse køber de tit fra andre grafikere, som har lagt pakkerne til salg på nettet.

Det kunne også være en mulighed for dig.

5 tips til at tjene penge som grafiker

5 tips til at tjene penge som grafiker

nicsim

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.