Sådan træner du når du arbejder ved computeren

Sådan træner du når du arbejder ved computeren

Sådan træner du når du arbejder ved computeren

Hvis du arbejder som grafiker eller designer, sidder du formodentlig meget foran computeren hver eneste dag. Og det kan godt gå hen og give nogle skavanker i længden, hvis du ikke sørger for at få trænet og styrket din krop engang imellem.

Her kommer vi med et par tips til, hvordan du kan træne, samtidig med at du sidder og arbejder foran din computer.

Indholdsfortegnelse

Gå mens du arbejder

Du kan eventuelt overveje at gå, mens du arbejder. Det er blevet et populært valg for rigtig mange mennesker, der dagligt har deres arbejdsgang foran en computer.

Du kan nemlig installere et såkaldt gå-bånd i stedet for at have en kontorstol, så du kan gå, samtidig med at du arbejder ved din computer.

Det koster selvfølgelig et par tusinde kroner at investere i sådan en maskine, men ved at have sådan et, kan du altså få gået en god del kilometer hver eneste dag – samtidig med at du får noget for hånden og er effektiv med dit arbejde.

Husk et hæve-sænke bord

Det er også vigtigt, at du har dig et hæve-sænke bord, så du kan stå op, mens du arbejder. Det er ikke sikkert, du har lyst til at gå, samtidig med at du arbejder, men det kan også være nok bare at stå op i stedet for at sidde ned.

Rigtig mange kontorfolk sidder ned, når de arbejder, og i løbet af en almindelig arbejdsdag kan det pludselig blive til 7-8 timers stillesiddende arbejde, hvilket ikke er godt for kroppen.

Du styrker kroppen samtidig med at du forbrænder flere kalorier ved at stå op foran dit kontorbord og arbejder. Så husk at få et hæve-sænke bord eller at installere et væghængt kontorbord i en højde, der gør, at du kan stå op og arbejde ved det.

Overvej hvilken stol du sidder på

Det er også vigtigt, at du bruger tid på at vælge den rette løsning, når du skal vælge en ny kontorstol til dit kontor. For det kan have en stor betydning på blandt andet din ryg, hvis du vælger en alt for dårlig stol, da du ender med at sidde i den i rigtig mange timer.

Selvom det kan virke som en stor investering, er det en rigtig god idé at bruge et par tusinde kroner mere på at få den helt rigtige ergonomiske kontorstol, så du ikke smadrer din ryg. Kæmper du allerede nu med smerter i ryggen, er det bare med at få købt en bedre stol hurtigst muligt.

Lav små øvelser hver time

Det kan også være godt at lave nogle små øvelser i løbet af en arbejdsdag, så du får bevæget og styrket kroppen. Det kan eksempelvis være gymnastikøvelser, strækøvelser eller styrkeøvelser, som alle kan laves på gulvet ved din kontorplads.

Det ser måske lidt mærkeligt ud for dine kollegaer, men husk på, at det er for dig selv og din egen krop, du gør det, og det er trods alt vigtigere at have en sund og stærk krop, end at undgå at få dine kollegaer til at grine en lille smule.

Husk at komme lidt væk fra computeren i løbet af dagen

Her til sidst er det også en god idé at komme lidt væk fra computeren i løbet af dagen. Få gået nogle ture og strukket lidt ud, så du ikke sidder i den samme position i mange timer af gangen.

Undgå at spise frokosten foran din computer. Gå en tur eller spis i det mindste din frokost i køkkenet eller kantinen, så du får bevæget dig væk fra din kontorplads.

Sådan træner du når du arbejder ved computeren

Sådan træner du når du arbejder ved computeren

nicsim

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.